RECEPT VAN DE WEEK:
STOOFPOT VAN RUNDVLEES EN PRUIMEN

Eigen oogst, en dan moet je wat met je overtollige pruimen...

INGREDIËNTEN

1500 gr. pruimen
1 kg. rundvlees
700 gr. aardappelen
250 gr. wortelen
3 flinke uien
3 teentjes knoflook
2 chilipepertjes
2 paprika's
boter
1 fles rode wijn
kruidnagel
2 Laurierblaadjes
peperkorrels
2 bouillonblokjes
versgemalen peper


BEREIDING:

Aaardappels schillen en in blokjes snijden. Ui, paprika en wortelen schoonmaken en grof snijden. Pruimen wassen en ontpitten. chili's schoonmaken: hoe meer pitjes je erin laat zittten, hoe pittiger het gerecht zal worden.
Maak van de kruidnagelen, wat peperkorrels en de laurier een pakketje (ik gebruik altijd een medisch gaasje en stukje touw): kruidenbuiltje.

Vlees in blokjes snijden, met wat bloem omschudden in een schaal en in flink boter met de knoflook (geperst of gesneden) in een grote ovenvaste pan aanbraden. Blijf omscheppen. Wortel, ui, paprika en aardappelblokjes toevoegen, bouillonblokjes verkruimelen en toevoegen. Afblussen met rode wijn. Hoeft niet helemaal onder te staan, uit de pruimen komt ook nog aardig wat vocht.

Kruidenbuiltje toevoegen, deksel op de pan en in de oven. 150 graden, minimaal 2 uur laten stoven.

Op smaak brengen met versgemalen peper en serveren met een goed glas wijn.