wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
HARTIGE MUFFINS

Heerlijke hartige muffins, geschiikt als voorgerecht, Tapasgerecht of bij de borrel.

INGREDIËNTEN

250 gr. patentbloem
8 gr. bakpoeder
100 gr. boter
125 gr. oude kaas
200 ml. melk
1 ei
1 rode paprika
3 takjes peterselie
50 gr. groene olijven
P&Z


BEREIDING:

Snijd de olijven (uitgelekt) paprika en peterselie zeer fijn. Zeef de bloem en bakpoeder boven een ruime beslagkom en meng de fijngesneden ingrediënten er met een houten lepel doorheen. Rasp de kaas (of gebruik een zakje geraspte kaas) en doe dit ook in de mengkom. Op smaak brengen met P&Z en heel goed mengen (mag met deeghaken van een mixer).
Smelt de boter (au bain marie of in de magnetron) en meng de melk en het ei er doorheen. goed doorkloppen. Dit mengsel in één keer in de mengkom toevoegen en goed mengen.
Deeg in muffin-bakvormpjes doen en in een voorverwarmde oven (200 graden) ongeveer 20 minuten bakken tot goudbruin.

VARIATIE:

Gebruik, in plaats van de paprika, peterselie en oude kaas, zongedroogde tomaatjes, basilicum en mozarella, of lenteuitjes, oregano en feta.