wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CITROENROOM

Heerlijk fris zomers nagerecht.

INGREDIËNTEN:

400 ml. slagroom
80 gr. suiker
2 citroenen


BEREIDING:

Slagroom en suiker in een pannetje al roerend op zacht vuur aan de kook brengen. Vuur helemaal laag en één minuut laten koken. Vuur uit, room laten afkoelen.
Pers de citroenen goed uit, zeef het sap en meng dit al roerend door de afgekoelde room. Het zuur zorgt voor binding, en het wordt een dikke room.
De room in vier mooie glaasjes schenken, randen schoonmaken en afdekken met huishoudfolie. Minimaal een halve dag laten opstijven in de koelkast (dus 's-morgens op tijd maken als je het bij het diner wilt eten).

EDIT Het opstijven lukt niet (altijd). Je kunt twee blaadjes gelatine in warm citroensap oplossen, en dan voorzichtig door de opgeklote (en gezoete) slagroom spatelen. Verder hetzelfde, dus in mooie glazen in de koeling laten opstijven.