Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
ITALIAANSE PASTASALADE

Bij de tropische temperaturen van deze week is een pastasalade een goede maaltijd. Je kan de pasta tevoren koken, als het nog niet zo warm is.

INGREDIËNTEN:

400 gr. pasta (penne)
150 gr. Emmentaler kaas
150 gr. rauwe ham
150 gr. salami
2 appels (granny smith)
16 mini-romatomaatjes
IJsbergsla

Voor de dressing:

2 eetl. tomatenketchup
2 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap of azijn
2 eetl. gehakte verse peterselie
evt. zout
versgemalen peper

BEREIDING:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de dressing. Giet de pasta af, meng met de dressing. Laat afkoelen. Kaas, ham en salami in blokjes of reepjes, sla heel fijn snijden. Appels schillen en in blokjes, Tomaatjes door midden.
Schep alle fijngesneden ingrediënten door de pasta.

Variaties:

ketchup vervangen door pesto
Peterselie vervangen door bieslook
Azijn vervangen door basalmico
Voeg olijven toe
Emmentaler vervangen door (geraspte) oude kaas