Lekkere stoofschotel, ingestuurd door iemand zonder naamsvermelding, dus geen idee van de oorsprong
INGREDIËNTEN:
4 grote uien |
BEREIDING:
Snipper de uien grof, de knoflook fijn, ontvel en snijd de tomaten in blokjes, snijd de spaanse pepers fijn (zonder zaadjes en zaadlijsten), schil de aardappels en snijd die in plakken. Neem een ruime pan met dikke bodem. Op de bodem leggen: de uien waarover de tomaat en knoflook. Daarop het vlees waarover weer peper, laurierblad, stukje citroenschil, citroensap en dan de hete runderbouillon. Aan de kook brengen, deksel op de pan en ca 2 uren zachtjes pruttelen. doe 20 minuten voor einde kooktijd de aardappels erbij. Haal na 2 uren vlees uit de pan. Droogdeppen en iets laten afkoelen. Saus warmhouden en eventueel iets inkoken. Verhit olie in koekepan, bak vlees snel aan beide kanten bruin, snijd vlees daarna in repen van 1,5 cm. Leg vlees dakpansgewijs in midden voorverwarmde borden, saus eromheen, Voorjaarsui in kleine ringen over de saus strooien. Eet smakelijk! |